Asusteiden merkitys asukokonaisuudessa

” Accessories are what, in my opinion, pull the whole look together and make it unique.”

YVES SAINT- LAURENT

Asusteet viimeistelevät asun kuin asun. Hyvin yksinkertainenkin asu muuttuu persoonalliseksi ja erityiseksi korujen, vyön, huivin tai laukun avulla. Asusteilla voi myös koota värimaailman yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Seuraavaksi näytän, kuinka maustin kolme eri asukokonaisuutta itseni näköiseksi asusteiden avulla.

Asu 1. Satiinihame ja käärmeennahkakuosia

Aloitin ensimmäisen asun kokoamisen satiinihameen ja lyhyen neuletakin yhdistelmästä. Lyhyt yläosa sopii hyvin mittasuhteilleni korkeavyötäröisen alaosan kanssa.

Valitsin klassisen ja herkän asun vastapainoksi käärmekuosilliset nilkkurit, jotka tuovat asuun annoksen erilaista asennetta. Yhdistelemällä erilaisia elementtejä saa tuotua asuun eri puolia omasta persoonasta, ja siksi pukeutuminen onkin niin ihanaa.

Seuraavaksi on korujen aika! Käytän melkeinpä jokaisen asun kanssa kultaisia kaulakoruja. Korujen kerrostaminen tekee lookista vielä persoonallisemman.

Neuletakkini kaula-aukko on pyöreä, mutta käänsin kauluksen sisäänpäin, jolloin siitä tuli V-aukko.

Nyt asu näyttää jo valmiilta ja yhtenäiseltä, mutta jos lähtisin tässä asussa ulos, tarvitsisin mukaani vielä laukun. Valitsen mustan laukun, joka toimii hyvin kengissä olevan mustan kanssa.

Huivin avulla voi helposti tuoda lisäväriä asuun ja sitoa värimaailma yhtenäiseksi. Tässä huivin väri sopii hyvin hameeni kanssa.

Hyvä vinkki asukokonaisuutta miettiessä onkin toistaa väri kahdessa eri vaatekappaaleessa, esimerkiksi alaosassa ja huivissa, takissa ja hanskoissa jne. Tämä saa asun heti näyttämään harkitummalta. Erityisen helppo tämä on toteuttaa, jos sinulla on oma väripaletti, jonka ympärille olet vaatekaappisi rakentanut. Tästä tulen kirjoittamaan myöhemmin lisää.

Minulla on pieniä huiveja eri väreissä ja kuoseissa. Second Hand-liikkeet ja kirpputorit ovat muuten mainioita paikkoja löytää ihania silkkihuiveja!

Ja nyt asukokonaisuus on valmis! Olen viihtynyt tämän asun eri variaatioissa hyvin viime aikoina. Nyt ilmojen viilentyessä pukisin hameen seuraksi villakangastakin ja lämpimän huivin.

Asu 2. Ruskean eri sävyjä

Tähän asuun halusin sisällyttää juuri Fidasta ostamani kengät ja vyön. Valitsin nämä, koska molemmissa on kullanvärisiä yksityiskohtia ja ne ovat molemmat tummemman ruskeita. Asu on kokonaisuudessaan vaaleampi, joten ilman tummaa vyötä olisin luultavasti valinnut vaaleammat kengät.

Yllä olevassa kuvassa en vielä ole pukenut vyötä, ja kengät näyttävät omaan silmääni hieman eksyneiltä ja raskailta.

Pidän siitä, miten hennot korut korostavat solisluita. Myös silkkitopin pitsireunus on herkkä ja kokonaisuudesta tulee elegantti ja kaunis.

Tämäkin on osa oman persoonan esiin tuomista pukeutumisessa. Pitsi ja silkki ovat olemukseltaan romanttisia ja eteerisiä materiaaleja. Vaatteiden materiaalilla voi siis myös ilmaista tyylipersoonaansa.

Neuletakki on sama kuin ensimmäisessä asussa, tällä kertaa auki puettuna. Tällaisiin vaatekappaleisiin kannattaa panostaa, koska ne ovat olennaisia niin monen asun osana.

Ja näin asukokonaisuus onkin koossa! Alla olevassa kuvassa vyö ja kengät toimivat hyvin keskenään ja kokonaisuus on tasapainoinen.

Se minun täytyy sanoa, että malliltaan nämä kengät eivät ole parhaat mahdolliset juuri näiden housujen kanssa, vaan valitsisin mieluummin teräväkärkisemmät kengät, jos minulla sellaiset olisi tummanruskeina. Halusin kuitenkin tuoda esimerkin tummista kengistä vaalean asun kanssa, joten näillä mennään.

Asu 3. Mustaa ja persikkaa

Musta ei ole paras väri kasvojani vasten. Silti välillä tekee mieli pukeutua mustaan, koska se on niin dynaaminen ja voimakas ja kuitenkin neutraali, helposti yhdisteltävä väri.

Lue täältä lisää ajatuksiani väreistä.

Nykyään haluan kuitenkin pehmentää vaikutelmaa lisäämällä kasvojeni lähelle itselleni paremmin sopivaa väriä. Tällä kertaa valitsin pehmeän neuleen, joka myös lämmittää mukavasti.

Kaulakorut kuuluvat tietenkin tähänkin asuuni. Säädettävä ketju on kätevä siitä, että se toimii monenlaisen kaula-aukon kanssa.

Koska halusin asuun vähän ekstraa, valitsin näyttävämmät korvakorut, jotka nekin tuovat valoa kasvoilleni.

Koska halusin toistaa persikkaista väriä asussa, valitsin silkkihuivin hieman vaaleammassa persikan sävyssä. Sävyjen ei tarvitse olla täysin samoja toimiakseen hyvin yhdessä. Jos minulla ei olisi neuletta harteillani, voisin sitoa huivin myös kaulaani.

Kengiksi valitsin ihanat nyöritetyt nilkkurit, jotka tuovat romanttisen elementin asuun. Koska tähän asuun päätin pukea mustat farkut, halusin kenkien avulla myös jatkaa yhtenäistä mustaa linjaa ylhäältä alas asti.

Yksinkertainen asu on valmis! Tällaisten perusvaatteiden ympärille on helppo rakentaa erilaisia kokonaisuuksia.

Mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Minä rakastan katsella videoita ja lukea erilaisia pohdintoja asun kokoamiseen liittyvistä asioista, ja olisin voinut mennä vieläkin yksityiskohtaisempiin pohdintoihin. Mutta kaikesta tähän liittyvästä aion kirjoittaa vielä paljon lisää, joten pysythän kuulolla!

Ihanaa päivää sinulle!

Aisha

Kirjoittaja:

A Finnish stylist/makeup artist who believes in sustainable style and that we're all beautiful in a unique way.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s