Tyyli ei ole iästä kiinni

Kuva: Shvets Production/ Pexels

Tyyliin ja pukeutumiseen liittyy paljon erilaisia myyttejä. Esimerkiksi se, että tietyn ikäisen pitäisi pukeutua tietyllä tavalla. Minkä ikäisenä saa vielä pukeutua nahkahousuihin, shortseihin tai hihattomaan yläosaan? Vaatteiden arvostelu on usein yhteydessä myös kehojen arvosteluun, ja siksi kaikki negatiivinen kommentointi kannattaisi mielummin jättää sanomatta.

Jokaisella on vapaus rakentaa itselleen vaatekaappi, joka kuvastaa omaa persoonaa ja mieltymyksiä- iästä riippumatta.

Kuva: Anastasia Shuraeva /Pexels

Olen lukuisia kertoja kuullut erityisesti naisten kritisoivan itseään peilin edessä ja kysyvän, voiko heidän ikäisensä tai kokoisensa käyttää jotakin vaatetta. Voi olla vaikeaa kuvitella itseään tietynlaisissa vaatteissa, jos ei ole koskaan nähnyt omanikäistään tai -kokoistaan vastaavassa tyylissä. Sosiaalisen median kautta voi onneksi nykyään löytää aina vain enemmän kaikenikäisiä inspiroivia naisia ja myös mainoksissa naisten rooli alkaa näkyä paljon monimuotoisemmin.

Vaatteita ei ole tarkoitettu piilottamaan ihmistä, vaan tuomaan persoonaa esiin ja iloa kantajalleen!

Ihminen muuttuu ja kasvaa elämän aikana jatkuvasti, ja sen myötä myös tyyli voi muuttua.

Itsestään voi löytää tyylillisesti uusia puolia missä iässä tahansa, ja se voi olla todella vapauttavaa!

Kuva: Cottonbro /Pexels

Millaisiin vaatteisiin pukeutuisit, jos sinulla ei olisi mitään rajoituksia? Unelmointi on tärkeää, sillä sen avulla voi hahmottaa, mihin suuntaan itse tuntee vetoa- ja että rajoitukset ovat todellisuudessa yleensä oman pään sisällä.

Uutta tyyliä luodessa täytyy vanhaa minäkuvaa vähän ravistella. Alussa se voi olla haastavaa, koska meillä on usein hyvin pinttyneet käsitykset itsestämme- ja saatamme myös pelätä, mitä läheisemme ajattelevat muutoksestamme. Meillä on elämässämme erilaisia rooleja, joissa meidät on totuttu näkemään tietyllä tavalla. Kaikilla kuitenkin on oikeus kasvaa ja muuttua missä iässä tahansa. Halu tyylin muuttamiseen kumpuaa usein tunteesta, että on kasvanut ulos vanhasta tyylistä tai halusta kehittyä tiettyyn suuntaan. Minä uskon tyylin voimaan itsensä kehittämisessä, ja myös toipumisen ja paranemisen prosesissa sillä voi olla todella piristävä vaikutus.

Kuvat: Yaroslav Shuraev /Pexels

Ihmisen persoona ei katoa mihinkään iän myötä, joten miksi pukeutumisen pitäisi olla tietyn kaavan mukaista?

Kuvat: Anna Shvets, Cottonbro, Cottonbro, Shvets Production /Pexels

Tyylissä on kyse kokonaisuudesta. Se koostuu vaatteista, asusteista, hiuksista ja meikistä, jos sitä käyttää. Me olemme kaikki erilaisia ja meissä kaikissa on myös erilaisia puolia, joita voi korostaa halunsa mukaan. Esimerkiksi hiustyylin avulla voi tuoda särmää klassisempaan tyyliin tai rauhoittaa dramaattista tyyliä klassisella hiusmallilla. Hiusten rooli tyylin osalta on itse asiassa melko suuri, koska se on niin näkyvä osa ihmisen olemusta.

Kuvat: Rfstudio /Pexels

Tyyli rakentuu omalle persoonalle ja sen on tarkoitus tuoda iloa ja helppoutta elämään!

Jos omaa tyyliä on vaikea hahmottaa, stylistin palveluista saa apua! Minun palveluihini kuuluu mm. henkilökohtainen stailaus vaateliikkeissä, shoppailuapu ja myös tyylinkonsultaatio netin välityksellä, jos haluaa aloittaa tyylin etsimisen sitä kautta. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse stylist.aisha@gmail.com tai esimerkiksi lähettää viestiä Facebookissa

Oman tyylin voi löytää tai päivittää missä iässä tahansa!

Iloa päivääsi!

Löydät minut myös täältä: Instagram Facebook

Kirjoittaja:

A Finnish stylist/makeup artist who believes in sustainable style and that we're all beautiful in a unique way.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s